ITEM METADATA RECORD
Title: Waarheen met Syrië?
Authors: Alsulaiman, Abied
Issue Date: 23-Nov-2015
Conference: Het Doorbraak Café location:Gent, België date:23 november 2015
Abstract: Wat met Syrië? Wordt het Koerdistan, Kalifaat of Latakia?

In Syrië vechten verschillende groepen tegen elkaar. Met de aanwezigheid van Russische troepen lijkt het allemaal nog ingewikkelder te worden. Is er een uitweg uit het Syrische labyrint? Hoe moet/kan het verder voor de Syrische bevolking? Wat moet/kan Europa doen, of de NAVO of het tijdenlijke bondgenootschap tegen IS? Welke weg moet het uit? Moet het westen Assad steunen? Hebben de IS-strijders geen recht op hun eigen land, het Kalifaat? Hebben de Koerden recht op een eigen land? Wat met de vluchtelingenstroom? Het conflict in Syrië roept veel vragen op, ongetwijfeld bij u ook.

Doorbraak zocht een uitgelezen panel bij elkaar om die vragen te beantwoorden. Derwich Ferho (voorzitter van het Koerdisch Instituut in Brussel), Abied Alsulaiman (docent Arabisch, juridisch vertalen, literair vertalen en cultuurgeschiedenis aan de KU Leuven, campus Sint-Andries in Antwerpen) en Pieter Van Ostaeyen (internationaal bekend als online rapporteur van en onderzoeker naar Syriëstrijders. Hij schreef een boek over de achtergrond van IS ), moderator is Doorbraak redacteur en professor internationale politiek Dirk Rochtus.

Huiscartoonist Erwin Vanmol luistert de avond live op met zijn cartoons, als een alternatieve commentator bij het gesprek op het podium. Jean-Pierre Rondas rondt de avond af met enkele conclusies bij het debat.

Het volledige debat is te volgen op de link:

https://www.youtube.com/watch?v=3Bm0nmixWZQ
URI: 
ISBN: http://www.doorbraak.be/nl/nieuws/doorbraak-caf%C3%A9-over-de-islamitische-staat
Publication status: published
KU Leuven publication type: WP
Appears in Collections:Translation and Technology, Campus Sint-Andries Antwerp
Translation Studies Research Unit - miscellaneous

Files in This Item:
File Description Status SizeFormat
Doorbraak_Wat met Syrië.pdfPDF Published 256KbAdobe PDFView/Open

 


All items in Lirias are protected by copyright, with all rights reserved.