ITEM METADATA RECORD
Title: MC4ES: Going Multicore for Embedded Software
Authors: Boydens, Jeroen
Temmerman, Marijn
Vincke, Robbie #
Issue Date: 21-Nov-2012
Conference: Academia-to-Business forum edition:2012 location:Ghent, Belgium date:21 November 2012
Abstract: Multicore processoren: De wet van Moore, die stelt dat iedere 18 maanden het aantal transistors op een chip verdubbelt, loopt tegen zijn fysieke beperkingen op. Met de komst van multicore processoren wint de wet van Amdahl steeds meer aan belang. Amdahl stelt dat de maximale snelheidswinst door vermeerdering van het aantal processorkernen beperkt wordt door verhouding tussen sequentiële en parallelle code.
Embedded Systemen: De overgang van singlecore naar multicore processoren is reeds enkele jaren aan de gang in de desktopwereld. Zeer recent is diezelfde evolutie ook te zien in de wereld van de embedded systemen omdat ook daar de vraag naar beter presterende processoren toeneemt.
Softwareontwikkeling : Het programmeren van multicore processoren is echter niet zo vanzelfsprekend. De huidige programmeertalen zijn niet in staat op een overzichtelijke manier parallellisme uit te drukken. Bovendien is het manueel omvormen van sequentiële code naar parallelle code een tijdrovend en foutgevoelig proces.
Parallellisatie door middel van tools ? : Vandaag de dag zijn reeds een aantal ondersteunende tools beschikbaar bij het ontwikkelen van parallelle code. We kunnen ons de vraag stellen of deze tools een valabel alternatief zijn voor het manuele werk.
Publication status: published
KU Leuven publication type: AMa-p
Appears in Collections:Informatics Section
Technologiecluster Computerwetenschappen
Computer Science Technology TC, Technology Campus Ostend
# (joint) last author

Files in This Item:
File Description Status SizeFormat
A2B_MC4ES.pdf Published 640KbAdobe PDFView/Open

 


All items in Lirias are protected by copyright, with all rights reserved.