ITEM METADATA RECORD
Title: Draaiboek infectiebeleid in Vlaamse woonzorgcentra (WZC)
Authors: Van Houtte, Tessa
De Lepeleire, Jan
Claesen, Bieke
Haenen, Roger
Schuermans, Annette
Beke, Antoon
Series Editors: ACHG-VAZG-ACCO
Issue Date: 2012
Publisher: Acco
Abstract: Dit draaiboek bundelt in een losbladige kaft de algemene maatregelen ter preventie van infecties en de bijkomende te nemen voorzorgsmaatregelen bij het uitbreken van infecties in het woonzorgcentrum (WZC).

De achtergrondinformatie over al dan niet frequent voorkomende infectieziekten in het WZC en de standaard te nemen voorzorgsmaatregelen worden beknopt weergegeven op steekkaarten zonder in te gaan op de behandeling van deze infecties. Ook praktische informatie over vaccinaties en arbeidsgeneeskunde (prikaccidenten, risico's tijdens de zwangerschap ...) komen aan bod. Op het einde van het draaiboek zijn nuttige adressen terug te vinden en wordt er ook een antwoord gegeven op veelgestelde vragen over het infectiebeleid in het WZC.
Via de bijbehorende cd-rom kunnen de steekkaarten met maatregelen digitaal aangepast en gepersonaliseerd worden. Ook de opleidingspakketten voor het rusthuispersoneel en voor de huisartsen, alsook ander materiaal voor het geven van navorming, zijn op de cd-rom terug te vinden.

Dit draaiboek is een werkinstrument en handig communicatiemiddel voor alle partijen die betrokken zijn bij het infectiebeleid in het WZC: huisartsen, Coördinerend Raadgevend Artsen (CRA's) in RVT/ROB, rusthuispersoneel, ziekenhuis, bewoners en bezoek. Het werd ontwikkeld door mensen werkzaam in de sector en uitgetest door woonzorgcentra over Vlaanderen verspreid.
ISBN: 9789033486401
Publication status: published
KU Leuven publication type: ABa-p
Appears in Collections:Academic Center for General Practice
Hospital Hygiene (-)

Files in This Item:

There are no files associated with this item.

 


All items in Lirias are protected by copyright, with all rights reserved.